Perfectiune iconica – Eames Lounge Chair

As putea scrie un roman despre acest scaun…asa cum iubitorii de masini viseaza la un Porsche, arhitectii viseaza la un scaun:

Lansat in 1956, Eames Lounge Chair este cea mai celebra piesa de mobilier din toate timpurile.

S-au implinit 63 de ani de cand acest scaun este in productie continua, fiind si in prezent o piesa mult ravnita si, in ciuda „varstei” sale, actuala.
Celebrul cuplu Ray si Charles Eames s-au focusat pe productia de mobila accesibila, cu exceptia acestui obiect de lux, inspirat din traditionalul scaun al cluburilor engleze.

In prezent, acest scaun costa intre 7000 si 15.000 de euro, in functie de finisaj (da, ati citit bine pretul), bani bine cheltuiti, deoarece se spune despre el ca este cel mai comod scaun creat vreodata. Si chiar daca de-al lungul istoriei sale, ziarul din mana proprietarului a fost inlocuit de tableta si telefon, impatimitii spun ca adormi in el mai repede decat in pat, ca intr-o imbratisare.

Daca va pare cunoscut, este posibil sa-l fi vazut de-a lungul timpului in celebrele seriale F.R.I.E.N.D.S. , Dr. House, Frasier, in nenumarate alte filme si muzee din jurul lumii,  fiind o piesa iconica, un simbol al succesului.

Aflati mai multe din filmuletul de mai jos: